Press "Enter" to skip to content

Verkiezingen 2012

De Tweede Kamerverkiezingen 2012 worden op 12 september gehouden.

Op partijstandpunten.nl wordt een kort overzicht weergegeven van de standpunten en idealen van alle 20 landelijk verkiesbare partijen in Nederland. De oprichters van deze website merkten zelf dat het erg lastig is om een keuze te maken voor een politieke partij. Het doorlezen van volledige verkiezingsprogramma’s is veel werk en websites met stemadvies geven alleen advies naar aanleiding van uw mening over een beperkt aantal standpunten.

Partijstandpunten.nl wil het gat vullen dat websites als stemwijzer en kieskompas laten liggen. Door kort weer te geven waar een partij voor staat, is het voor de kiezer duidelijk hoe de partij in de toekomst op situaties zal reageren. En dus niet alleen of de partij het op dit moment wel of niet eens is met een stelling.

Om te zorgen dat de standpunten van de partijen kort en overzichtelijk blijven, hebben wij de partijen verzocht om in maximaal drie A4 weer te geven wat de standpunten van de partij zijn. Daarnaast hebben wij hen verzocht om in maximaal 250 woorden het ideaal van de partij weer te geven.

Wanneer een partij niet de mogelijkheid had om zelf dit overzicht te creëren, hebben wij zo goed mogelijk geprobeerd om de idealen van de betreffende partij weer te geven. U kunt aan de bronvermelding zien of het een inzending van de partij zelf was of een overzicht door partijstandpunten.nl.

 

— Op 1 september 2012 zullen de ingezonden standpunten van de partijen worden weergegeven. —

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *